Към междурелигиозен диалог

Междурелигозното коопериране е ключът към световния мир

Еволюцията е сляпа религия

Еволюцията като сляпа религия и края на атеизма

Еволюцията не е научен факт, а сляпа религия. Научните изследвания показват това все по-ясно.

Живеем във времена, в които идеята за Еволюцията е завзела умовете на почти всички мислещи хора, било то хуманисти, атеисти, комунисти. Начина по който гледаме на произхода на живота определя нашия начин на мислене и възприемане на заобикалящия ни свят.

Ако погледнем до какво е довел в човешката история атеистичния мироглед бихме се ужасили. В тоталитарните режими основани на атеистичния Марксизъм бяха избити 150 милиона невинни жертви в мирно време. Атаизма и неверието са една от основните причини за прибягването на хора до самоубииство или убийство и насилие над други хора.

И въпреки това основавайки се на науката от 19 век много хора обръщат гръб на вярата и разбирането за един Бог – творец на всичко. Днес, както Библията заявява, че и самото творение свидетелства за своя Създател, така че те остават без извинение за неверието си, науката постепенно достига до нови открития потвърждаващи наличието на „Интелигентен дизайн“ зад съществуването на живота. Много от атеистичните, материалистични концепции от миналото вече биват научно опровергани.

Един пример за това е откритието на Алберт Айнщайн, че материята не е абсолютна, а е съставена от нематерялна енергия. Други открития които започват да променят представата ни за света идват от генетиката. Поглед над сложния процес на репликация на ДНК бързо ни води до осъзнаването, че появата на живота не е възможна без някой да е закодирал и програмирал цялата тази информация. В същото време биологията опроверга много от приеманията на Дарвинизма относно „Случайния подбор“. Така вече говорим за „Направлявана еволюция“ и за „Интелигентен дизайн“. Най-нови компютърни изчисления за появата на галактиките също разтърсиха научния свят. Оказа се, че тяхната поява въобще не е хаотична. Напротив, учените прозират закодирана инфомация в реда на появата на звездите – нещо като послание от Създателя към цялото човечество.

Още една област от експерименталните изследвания започва да променя коренно представата ни за света. Това са откритията относно съществуването на живот след смъртта. Множеството установени контакти, хора преживели духовни срещи в клинична смърт, доказаните способности на Екстрасенси, че дори и книги и послания изпратени директно от светът на отвъдното, предизвикват атеистичните и материалистични представи. Какъв ще стане светът и морала на човечеството когато осъзнаем, че живота ни продължава след смъртта и благодентсвието ни за вечността зависи от това дали сме развили способността си да се обичаме и вършим добро?

Автор: А.М.Юлиус

Filed under: Uncategorized

6 коментара

 1. 4140 каза:

  Без да задълбавам в останало, защото ще трябва да пиша с часове, искам да попитам кои са тези убийства и самоубийства причинени от атеизма? Аз си спомняма самоубиващите се сектанти отпреди 10-15 години, а списъкът със свещенни войни и убийства на религиозна основа се увеличава с по няколко страници всеки ден.
  Плюс – стига сте свързвали престъпленията на Сталин с Маркс и атеизма. Не случайно моделът на управление, опражняван от Сталин носи неговото име, а не това на Маркс. И да не забравяме, че Хитлер е ревностен католик 😉

 2. peace2your каза:

  Ако все още има хора които не са наясно с основното учение на Маркс – това е диалектиката, която оправдава насилствената революция и насилие над хората. Всичките зверски убиитсва в режимите основани на Марксизма са просто практическа реализация на философските учения на Маркс. Относно самоубииствата – вярващите никога не биха се самоубили, понеже осъзнават последствията от това. А вярващите в НЛО и други за които сме чували, че се самоубиват са малцина и са също атеисти… но нарастващия днес брой самоубииства е основно от обезверени, невярващи хора. 🙂 Провери статистиките!

 3. 4140 каза:

  И преди Маркс, и в днешно време има многобройни кървави революции. Патента не е негов. Това е единственият начин за смяна на властта в по-голямата част от света, особено в миналото. Разбира се, на мнение съм, че няма оправдано убийство и не искам да защитавам никого, но съм твърдо убеден, че виновен е поръчителят. Маркс оправдава революцията, не геноцида. Но да не задълбаваме в политиката, тук за религия си говорим.
  „Обезверен“ е много добра дума. Като синоним на „отчаян“ ми звучи, не носи информация за религиозни възгледи. Само отчаяние и умора. Когато човек изгуби почва под краката си и няма менталния капацитет да се изправи пред проблемите си и/или да започне наново е твърде вероятно да потърси избавление в смъртта. Много хора, разбира се, успяват да намерят сламка, за която да се хванат. Религията често изиграва ролята на сламка с много артистизъм. Това е една от малкото добри страни на религията в съвременното общество. Завлядяващи истории, с които да си запълващ времето. И Властелина на пръстените става 😉
  До колко вярващ човек не би се самоубил… те въпросните сектанти също са вярващи (макар и в свой прочит на светите книги), атентаторите самоубийци са силно религиозни хора (въпреки, че те „осъзнават“ други последствия 😉 )
  Липсата на вяра не те прави автоматично атеист. Повечето „невярващи“, които съм срещал не се вълнуват особено от въпроса за същесвуването на брадат воайор над облаците. Те са по-скоро агностици. Повечето съвременни атеисти са самоуверени и предимно весели хора. Имат определен начин на мислене, който ги подтиква непрекъснато да се развиват и да учат, да гледат рационално на света. Много причини да останеш жив.

 4. peace2your каза:

  Не съм чул за хора повярвали поради отчаяние. Смятам това за „мит“ измислен от хората, които не могат да разберът вярващите. По-скоро нещата опират до моралната основа. Изследвания от психологията доказват, че отношението към Бог, доголяма степен се определя от връзката с бащата. Най-големите идеолози допринесли с атеистични възгледи са имали неприязън към бащите си.

  Друг фактор за вярата показва статистиката, че хората в над 70% от случаите са направили избор в годините на, или скоро след, пубертета. При вярващите се наблюдава много по-голям оптимизъм, стабилност и зрял поглед над живота в тази възраст. Но това също, според изследванията е в пряка зависимост от семейната среда и стабилност.

  При младежите при които се наблюдава „обезверение“, „отчаяние“ можем да направим същата аналогия. Най-голям процент от прибягващите към самоубииство, престъпност, наркотици идват от семейства с разведени родители или проблеми в семейството. Разбира се, при тези деца и за вяра рядко е останало място в детството и средата в която са израстнали.

  Не ми е известна нито една християнска или друга деноминация при която да твърдим, че се е прибягвало до самоубииства. За сметка на това, милиони атеисти се самоубиват поради безверието си в живота всяка година. Сам си направи сметката, и като разумен човек провери фактите преди отново да приемаш такива „клишета“ пропагандно наложени в представите ти. Просто те не съответстват на реалността.

  Според мен днес науката дава много по-добра представа за Бог отколкото някои от религиозните представи и концепции. Или както Айнщайн много добре го казва, „Религията без Науката е сляпа“. Често съм се сблъсквал с факта, че невярващите осъзнават същностите неща на Бог, много по-добре от догматично индоктринираните вярващи.

  Относно младежите, смятам, че би се изненадал, колко от тези хора в по личен разговор биха ти споделили, че също вярват в някаква сила или космически разум, Бог или както и да го наречем. От друга страна точно измежду най-самонадеяните и отдадени на веселие хора можеш да откриеш хора с дълбоко прикрита вътрешна празнота от която искат да избягат в постоянните празни, уж-весели приказки, и празен самозадоволителен живот. Така че, пак трябва да опрем по-скоро, не до религиозността им, а до семейната среда в която са израстнали, както и характера и моралните ценности които са изградили на тази основа.

  В заключение на тези мисли мога спокойно да кажа, че семейството може би е много по-важно от църквите и религиите. Точно в семейството трябва да прежияваме Божията любов – директно във взаимоотношенията помежду си.

 5. 4140 каза:

  Дай пример за твърдението от първия абзац, че ми стана интересно (наистина).

  Иначе от връзката лошо детство-престъпност и лошо детство-атеизъм не означава задължителна връзка атеизъм-престъпност. Просто два фактора, които споделят общ източник и съществуват едновременно, но не са причина един за друг. Аз имайки добро детство и получавайки образование си направих изводи, които ме направиха атеист (при все, че съм от християнско семейство). Всъщото време най-голямото ми престъпление е да пътувам гратис в градския транспорт. Този модел свободно се прилага върху познатите ми атеисти, а те не са малко.

  Говорейки със статистики, се сещам за една, която видях наскоро и поставяше обратна пропорционалност между IQ-то и религиозността.
  93% от членовете на Американската академия на науките са атеисти.

  Процент разводи според религията:
  Jews 30%
  Born-again Christians 27%
  Other Christians 24%
  Atheists, Agnostics 21%

  ето една връзка между безопасността на някои страни и процентът атеисти – http://www.youtube.com/watch?v=fEcrW3CUtek

  Само една поправка ще направя към предното видео – според последните проучвания отпреди около месец) атеистите в щатите са между 8 и 16%. популацията им в затворите 0.21%

  А тук: http://richarddawkins.net/forum/viewtopic.php?f=20&t=71403
  можеш да видиш съпоставка направена от посетител на форума между две статистики – първата за процента хора, отговорили с „да“ на въпроса важна ли е религията (това са процентите най-вляво на таблицата) и статистика на брой убийства за 100000 души. Ясно се вижда, че с изключение на силно криминализираните райони като Ню йорк и Калифорния, колкото по-малко е значението на религията в района, толкова по-малко са убийствата.
  Никъде не видях правопропорционалност между липсата на религия и престъпността. Точно обартното.
  Google -> atheism crime rate -> четеш.
  Приятна вечер!

 6. peace2your каза:

  Ти наистина си приятен събеседник за дискусии! Много точен ти е въпроса… аз уточних донякъде отговора, но явно не достатъчно.

  Въпроса е, че смятам за неправилно генерализирането вярващи и невярващи. Дори при вярващите откриваме същия проблем с омразата и егоизма. Затова аз по-скоро се интересувам как хората живеят.

  В САЩ наистина, разводите всред християнските среди надминават с 5 до 10 % тези при невярващите. Следствие: Християнството няма разрешение за моралната криза, освен ако нещо не се промени. Невярващите пък спокойно спомагат за културата на свободен секс, също разрушаващ семействата.

  Две излседвания споменах, които са точни:
  – Процентите на самоубииства, престъпност, наркотици… много по-голям при деца от самотни майки! Резултат от културата на свободен секс!
  – Видните личности допринесли за развитие на атаизма и теизма, зависи от връзката с бащата. Пол Виц изследва най-влиятелните фигури… Това също показва ролята на семейната среда. Ти също си станал морален човек повлиян от семейната среда.

  Някои от най-съвестните и разумни хора са отчаяни от някои религиозни безумия и безобразия… Поначало атеизма в по-голяма степен се базира на разочарования с грешки на вярващите, отколкото на доводите за несъществуването на Бог.

  Замисли се, ако Бог съществува, той би ли предпочел човек който силно вярва в него но върши зло, или човек, който не вярва, но живее добър и морален живот? Моето заключение от предния текст, показва, че аз предпочитам втория вариант…

  Но ако обединителната концепция набляга толкова много на здравите семейства, като основа на здравото общество, то въпроса остава кой може да разреши проблема с разпадащите се морални ценности? Както и да го въртим, не може да има здраво общество, ако няма здрави семейства! Ето защо е толкова важно, всички хора на съвестта и вярата да обединят усилията си за възпитание на характера и съвестта у младите, издигане на семейните ценности в обществото, и заздравяване на семействата.

  С други думи, и вярващите трябва да наблегнат на моралната и практическата страна в която имат много общи цели, а не на дребните идеологически различия в доктрините. Силно вярвам, че това ще допринесе и за постепенното отпадане на много тесногледието, което води до религиозно основаните напрежения в различни части на света.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Междурелигиозния диалог

Диалога между религиите е ключа към разрешаване на световните конфликти.

Папски съвет за междурелигиозен диалог
Междурелигиозен съвет в ООН
Глобален Фестивал за Мир

Вашингтон Таймс

Washinton Times
Знаете ли, че чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Муун обръща силите в идеологическата Студена война.

Марксизма - Ленинизма
Масовите убийства на Комунизма
Кой и как унищожи Комунизма

Истината Днес: Популярните статии 2008 – 2009

Надденоминационна Федерация за Мир

%d блогъра харесват това: