Към междурелигиозен диалог

Междурелигозното коопериране е ключът към световния мир

ЖИВОТЪТ: Случайна еволюция или „Интелигентен дизайн“

.

ЖИВОТЪТ

Интелигентен Дизайн или случайност!

(ДНК) е нуклеинова киселина, която носи генетичните инструкции за биологическото развитие на всички клетъчни форми на живот.

Най-новите изследвания в генетиката доказват, че ДНК не може да се е програмирало след появата на живота, трябва някой да го е програмирал преди това… Затова вече отричат случайната еволюция, а говорят за „Интелигентен Дизайн“.

Това което наблюдавате в този филм се случва точно сега във всяка една клетка от вашето тяло.

Репликация или синтез на ДНК е процесът на копиране на двойната верига на ДНК преди делене на клетката. На модулирани видео матеряли за процеса, можем да видим, че едва ли не това представлява една невероятна фабрика, в която процесите протичат по необясними за науката причини. Изглежда, като че някаква универсална сила задвижва всичко това.

Вече не религиозните фанатици опровергават „Случайната еволюция“, а научните открития според които Еволюция има, но тя въобще не е случайна, а е направлявана…

Животът е нещо уникално и много красиво. Живота не е безцелен, всичко създадено явно има много точно определена цел и всичко е взаимосвързано в невероятна харнонична взаимовръзка. Невроятно чудо е когато погледнем как новия живот се заражда. Не би било преувеличено ако кажем, че ние сме заченати от любов, за да израстнем в любов и изживеем живота си в любов.

Най-озадачаващото за учените е не просто факта, че програмата на ДНК на най-елементарното едноклетъчно се равнява на една библиотека информация. Самия процес на създаването на ДНК, и придвижванията в клетката са като една вселена… Учените виждат как работи, но не могат да обяснят защо и кой задвижва всички тези невероятни процеси.

Следователно говорим за интелигентна сила която е навсякъде и прави възможен живота. Свикнали сме да наричаме тази сила Бог, но едвали името е от значение, въпроса е, че явно е създателя на всичко и е в основата на живота. И определено тази сила е в нас и във всичко живо, а не някакво извънземно създало ни и изоставило.

ДРУГИ ПОДОБНИ СТАТИИ

Грешките на Дарвин
Съдя прекрати дело срещу Бог
Сексуалността и генетиката

.

Filed under: Наука и религия

3 коментара

 1. 4140 каза:

  Няма нищо случайно. Процесът е най-добре (популярно)описан в „Себичният ген“ на Ричард Докинс. Има я преведена и може да има още бройки на пазара.

 2. peace2your каза:

  За какво си е харчел парите Дарвин в университета?

  бяха открити сметки на естествоизпитателя в Кеймбриджкия университет.

  Докато е бил студент в Christ’s College от 1828 до 1831 г. Дарвин е обичал да харчи парите си за да му сервират заедно с полагащата му се храна допълнително зеленчуци.

  Сметките показват, че той е плащал на човек, който да оправя леглото му, на друг, който да лъска обувките му и на някой който да му носи въглища за огрев.

  Шест книги с документи бяха публикувани он лайн. Говорител на университета съобщи, че документите попълват празноти в сведенията за студентските години на Дарвин.

  „Благодарение на откритията историците днес разполагат с точна дата на пристигането на Дарвин в университета – 26 януари 1828 г., както и много подробности, които ще им позволят да възстановят неговия студентски живот, както никога преди.

  Книгите показват как Дарвин се е наслаждавал на удоволствията, характерни за един джентълмен от 19-и век и е плащал за услуги като подклаждане на огън и лъскане на обувки“, съобщава говорителят.

  „Дарвин е прекарвал малко време в учене или посещаване на лекции в Кеймбридж и е предпочитал да стреля, да язди или да събира бръмбари“, допълва той.

 3. данте каза:

  препоръчвам ви

  ЕВОЛЮЦИОННАТА ИЗМАМА на Харун Яхя

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Междурелигиозния диалог

Диалога между религиите е ключа към разрешаване на световните конфликти.

Папски съвет за междурелигиозен диалог
Междурелигиозен съвет в ООН
Глобален Фестивал за Мир

Вашингтон Таймс

Washinton Times
Знаете ли, че чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Муун обръща силите в идеологическата Студена война.

Марксизма - Ленинизма
Масовите убийства на Комунизма
Кой и как унищожи Комунизма

Истината Днес: Популярните статии 2008 – 2009

Надденоминационна Федерация за Мир

%d блогъра харесват това: