Към междурелигиозен диалог

Междурелигозното коопериране е ключът към световния мир

Бог е Родител на човечеството

.
Бог е

Родител на
човечеството
.
Когато опознаем Бог като наш всеобщ родител автоматически споровете „чия религия е права“ отпадат.

В концепцията за „Човечеството като едно семейство с център Бог“ няма място за взаимни обвинения и спорове. Време е да оставим старите тесногледи предразсъдъци и осъзнаем, че точно такова е любящото сърце на нашия Творец.

Концепцията за Бог като Родител моментално подсказва, че не трябва да има междурелигиозни конфликти… всички религии са като децата от едно семейство. Няма родител, който би се радвал едно от децата му да е спасено, а другите не!?

Ако концепция за Бог, като Родител, се бе появила по-рано в историята, много от ненужните кръвопролития и омраза биха се спестили! Затова Исус казва на учениците си да не спорят кой е по-висш, а който повече служи на другите той е по-висш в Небесното Царство… Затова и „Златното правило във всяка една от основните религии е „да обичме дригите като себе си“ и дори да „обичаме врага си“.
Разбира се, че това очаква всеки един родител, да види децата си да се грижат един за друг и се обичат, а не както се е получавало в историята – всяка религия да гледа да оплюе другите и така да изтъква себе си за най-права. Качеството „най-правоверна“, се отнася точно до това коя религия най-много обича другите религии, и най-много служи на „братята си“, а по този начин и на „Родителя си“ – Бог.

Бог е родител на човечеството, а ние всички сме неговите деца, без значение от нашата религия, националност или цвят на кожата. Да живеем за другите и сътворим свят на мир е израза на любовта ни към Бог, а не да се плюваме и изтъкваме себе си като спасени и най-правоверни. Концепциите няма да ни спасят, а способността ни да обичаме и живеем един за друг в любов.

През историята Бог се обръща към хората в съответствие с тяхното духовно и интелектуално развитие. Така в различните исторически епохи са се оформили различни религиозни традиции според културните особености на тогавашното общество. Но Бог като Родител винаги е водел съвестните хора от всяка епоха и култура, за да могат да се приближат все повече към Него. Затова пътят на всички религии въпреки особеностите им е общ – завръщането ни към Бог и първоначалния идеал. Като негови деца, ние сме обекта на Неговата любов. Много неща във Вселента, в природата и в жиовтните отразяват човека. Това е така, понеже Създателя първо е замислил нас хората, да бъдем негови обекти на любовта (способни да обичаме, да творим и да разбираме Него и Космоса). А Вселената Той създава по наш образ… за да отразява нашата природа и да ни носи щастие.

Затова някой бе казал, „Без човека цялата Вселена е като музей без посетители“

Цялата вселена е създадена за нас децата на Бог. За милиарди години той  създава всичко в Космоса като средата в която неговите деца да живеят.

Целта на Твореца, като наш родител е била да създаде подходящата среда за нас, неговите деца… където ние да можем да се радваме, откриваме много неща, и също станем творци като него.

.
Бог няма форма. Бог не може да бъде видян. Може ли енергията да се види? Бог е източникът на енергията, за това няма да Го видите дори когато преминете в духовния свят. Ние не забелязваме движението на въздуха, просто не го усещаме. Ако дори това не чувстваме, как ще забележим Бог когато мине покрай нас? За Бог е най-удобно да бъде невидим. Когато Бог дойде в душата ви, тя ще рабере. Когато това се случи, ще можете да виждате през стени и без да ставате от мястото си ще можете да викате светии, умрели преди хиляди години! Ако вечният Бог проникне в душата ви, ще ви се появят такива способности.“ – Небесната Библия
.

Filed under: Екуменизъм, Uncategorized

One Response

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Междурелигиозния диалог

Диалога между религиите е ключа към разрешаване на световните конфликти.

Папски съвет за междурелигиозен диалог
Междурелигиозен съвет в ООН
Глобален Фестивал за Мир

Вашингтон Таймс

Washinton Times
Знаете ли, че чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Муун обръща силите в идеологическата Студена война.

Марксизма - Ленинизма
Масовите убийства на Комунизма
Кой и как унищожи Комунизма

Истината Днес: Популярните статии 2008 – 2009

Надденоминационна Федерация за Мир

%d блогъра харесват това: