Към междурелигиозен диалог

Междурелигозното коопериране е ключът към световния мир

„Свидетелите на Йехова“ ще сезира прокуратурата за неделния побой подстрекан от ВМРО

Бургаските представители на „Свидетелите на Йехова“ ще сезира прокуратурата за неделния побой над техни симпатизанти в морския град. Петима членове на религиозното движение пострадаха сериозно при атаката на маскирани с качулки нападатели.

Говорителят на организацията Христо Николов смята, че протестът и крутите мерки са организирани от ВМРО, но от партията на войводите отричат. Секта е понятие, което не е свързано с нещо негативно. За жалост, в България се използва с негативна насоченост. На практика ние сме мирна религия. Учим хората на мир помежду си“, обясни Николов.

Във видеото от побоя на ВМРО над “Свидетели на Йехова” откривам поне няколко престъпления – нарушаване на частна собственост, телесни повреди, хулиганство, всяване на религиозна омраза. Тия комици с качулките може спокойно да бъдат минати по незабавно производство и опандизени. А техните ръководители, местната шайка на ВМРО, очевидно са съучастници и подбудители.

ВМРО бият “Свидетели на Йехова”

Според БХК този акт на насилие може да бъде „съизмерим.. само с нацистките нападения над евреи и еврейски имоти по време на „Кристалната нощ“ в Германия“. Според председателя на БХК д-р Красимир Кънев, ВМРО, дори и ако се опита да се разграничи от стореното от нейните привърженици, носи отговорност за дългите години съзнателно насаждана политика на ненавист към привържениците на това регистрирано у нас вероизповедание.

Нападателите и техните подбудители са осъществили деяния, наказуеми по редица членове от действащия Наказателен кодекс. „Разследването трябва да се фокусира върху дискриминационния мотив, а българското правораздаване следва най-сетне да докаже, че то разследва и наказва сериозно престъпленията, мотивирани от етническа или религиозна омраза“.

Време е ВМРО да бъде осъдена и забранена в България. Време е ВМРО да разбере, че „нацистка“ партия като нея е нежелана в България. „Крайно време е българските политически партии да се научат да носят отговорност за подбуждането към дискриминация и насилие“. Това е подсъдимо поведение за всеки гражданин в една демокрация, колко по-недопустимо е да оставим такива „нацистки“ партии да съществуват.

Filed under: Наука и религия, Религиозна свобода, , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Междурелигиозния диалог

Диалога между религиите е ключа към разрешаване на световните конфликти.

Папски съвет за междурелигиозен диалог
Междурелигиозен съвет в ООН
Глобален Фестивал за Мир

Вашингтон Таймс

Washinton Times
Знаете ли, че чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Муун обръща силите в идеологическата Студена война.

Марксизма - Ленинизма
Масовите убийства на Комунизма
Кой и как унищожи Комунизма

Истината Днес: Популярните статии 2008 – 2009

Надденоминационна Федерация за Мир

%d блогъра харесват това: